Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2011

birthday and hari raya

alhamdulilah.syukur keatas hadrat ilahi. kite telah menjalankan ibadat puase ke hari 26.nak cite ape ye.ok la one by one.
birthday Fahmi he was born on 27 Ogos (mine was 27 January hik3). in conjunction with the special day of beloved ones, i had plan a small celebration at Songket Restaurant at Jalan Yap Kwan Seng for berbuka puasa a week earlier becos of the time constraints.pftttt.
Songket was cool.i fell in love with the enviroment at first.ala ala kawasan kampung yang serene tapi ade background KLCC.surau pun ade disediakan.credit to Songket. the varieties of malay cuisine were excellent.from pengat pisang to kambing bakar (his favorite) to dessert very much yummiessss.pengat pisang memang rasa mcm susu cmpur santan plus pisang yang manis plus segar sungguh menggugat iman nak pilih appertizer. 
lauk pauk agak kurang pilihan.tapi mesti cuba laksa Johor.sgt tak memuakkan.adunan kuah lemak manis tambah asam skit.tatau la cara ape.hehe.
ok la berbalik pada cerita birthday sang teruna hati…

beli kereta

miss blogging alot.not only bloggin but blogwalking too!damn sebab office dah blog semueeeee.bagus.tingkatkan produktiviti.so berapa kerat jela entry bulan puase.tak pe bulan kene banyakkan diam dari berkata-kata.
i face such a hard time now.my bad.i knew.harap2 doa dipermudahkan semue.amin.
gempak tak tajuk tu.no no.im not buying any new car (yet),this is my bestie Yat.she went to the dealers..nice talks..specs checking..bla.bla.bla..confirm she wants the Persona.the dealer deal with bank islam.few days..done.the full loan was approved!and signed.
2 days after, the agent call, stated that Yat have to pay additional RM2k plus for the markup loan insurance untuk takaful bank islam. the dealer said it is becos she takes full loan.we must be very shocked.gile ke hape.bukan ke  price stated is included insurance.mean 2 years insured.macam tu ke.we all memang knfius.
i suggest Yatt call bank islam yang approve kan loan tu.the banker said, everything was solved. he was key in Yat's detail i…

ramadhan 10

BISMILLAH  (Dengan nama Allah)
Barangsiapa membaca sebanyak 21 kali ketika hendak tidur, nescaya terpelihara dari godaan dan gangguan syaitan, dari bencana manusia dan jin, daripada kecurian dan kebakaran, dan daripada kematian terkejut.  Dan barangsiapa membaca sebanyak 50 kali diahadapan orang yang zalim, hinalah dan masuk ketakutan dalam hati si zalim serta naiklah keberanian dan kehebatan kepada pembaca.

SURAH  AL-FATIHAH  (Pembukaan)
Barangsiapa membacanya sebanyak 41 kali diantara sembahyang sunatnya, nescaya permintaannya di perkenankan, jika sakit lekas sembuh dan nescaya dikasihi oleh makhluk dan ditakuti oleh musuh. Barangsiapa membaca 20 kali sesudah tiap-tiap sembahyang fardhu, nescaya rezkinya dilapangkan oleh Tuhan dan bertambah baik keadaannya, serta bercahaya rohaninya.

AYAT AL-KURSI (Kekuasaan Allah)
Barangsiapa membacanya sekali selepas setiap sembahyang fardhu, nescaya terpelihara dari tipudaya dan ganguan syaitan. Dengan membacanya, seorang yang miskin akan…

cerita dongeng

hari jumat yang lepas,balik ipoh then balik ke KL yg boring ni semula.ok fine aku balik cepat sebab nak tengok crowd dekat A***bank.iklan ckp ade walk-in.aku pakai half-formal.kire aci la kan.antara jwatan2 yang disenaraikan tu tak best pun (ayat org pasrah).so cek2 dl folder aku just ade copy CV je.yang lain2 tak ade salinan.maka berjalanlan perempuan ini ke 7e.
dah setel.
masuk2 je bank...mak oi ramainye manusia nak interview.rasa nak balik je.masa tu pukul 12thgari.serius takde tenaga nak tunggu,kalau lebih dari sejam die tak panggil mmg haku cabut la.
sampai di kaunter,isi borang then return.Cik yg amik borang telek resume aku.
Cik watever : Cik ade background auditing.sy suggest Cik interview utk position Audit. me : ha????takde dalam iklan pun T_T sy nak apply jwtn CC Cik watever: takpe la saya tulis untuk jwtn Audit ye?ye? me : *muke tak rela* position audit lmbt lagi x? Cik watever :tak..kejap je me: wateverrrrrrrrrrrr
dalam hati..kau lambat aku nak cabut.memang TAK LAMBAT LANGSUNG.aku …

selamat berpuase

hai allies!!!
im back and settle almost 50% of my engagement's draft.horayyyyy.a month to go.hopefully everything gonna be fine,insyaallah.
how's ur ramadhan?im have yet started *ehem ehem* pity me.i already make myself excited a month a go.its ok la.i'll jump start later ok?so for now i still can grabbing some foods during day *look left and right*

upon preparing my E-day,i realised so much things thay i've yet discover. you name it..from my atirre to food..owh Allah too many things that i dunno before.im at nil most of the time.but call yourself lucky if your partner are patience enough and listen to all the details that u whine about.im lucky too *hugh grin*
but, becos ur other half so nice doesn't mean he keep being ones.remember that, he has a feeling too.spare some for him.stop bragging too much about your half-way made dress, the details of the pelamin, the decor of ur house.just make it simple in ur mind.and walk the talk.and of cos do pray to Allah.
by that way…