Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

JB

i ate prawn yesterday nite upon arriving in JB. the chef put so much prawns in my mee and make me thinking until now if he was mistakenly taking my order and prepared some seafood mee for me.i really dunno how not to eat them until i realise i need Ros to finish up for me.i dun want red dot all over my face -__-

im in JB now.handling too much things but be cool ok..i love the hotel sooooo much.they even have liveband perform!!!!!!!cool giler.

can't wait for the sauna room!!!see u soon.

untuk ingatan

it will be more hectic day by day.pftttttt.
24/6- do or die.must do the laundry and other chores right after working hours.working hours on Friday gonna be toooooo long and full.trust me. Lepas tu pack all the things and separate into 2 large bags. in emergency case kalau tak sempat laundry jwpnye ade 3 large bags.satu nak hantar laundry..i nak bawak balik ipoh..i lagi??? (teruskan bacaan).
25/6- kena balik Ipoh awal pagi (makna no tido after subuh))dan straight away ke rumah Aby.bersama dengan hadiah.maigod!!!hadiah tak beli lagiiiiiiiiiiiiiii..so hari in balik kerja trus survey2 and beli.Bajet??usah ditanya.
26/6 - awal pagi kene kemas rumah Ipoh sebab ade event merisik *malunye* on the following weekend.lepas siap (mcm ade harapan tak siap je) straight away balik kl semula.secepat yang mungkin. sebab?remember the 3rd bag?im going to Johor for a weekkkkkkkk!!!hotel nak pilih yang mahal sekali.haha.ade aku kesah?
27/6-1/7- i'll be in Johor.
2/7- have to come back to Ipoh becos of the …

TRAGIS drama queen

saya selaku orang yang konon2 bersikap cool telah menjadi gagal menahan perasaan hari ni.saya memang orang yang tak suke menangis kat khalayak.even depan Fahmi pun saya tahan (kalau menangis pura2 pandang ketempat lain).tempat2 saya selalu menangis adalah dalam selimut bear,tepi almari,dalam toilet,ataupun dalam gelap.tidak boleh menangis didepan manusia lain.tak mau kelihatan lemah barangkali.

dekat office dulu2 pun tak pernah menangis walau di timpa kerja yang maha berat.TAPI hari ini saya gagal.tp itu bukanlah mmbawa maksud manusia yang gagal.tapi manusia yang gagal menahan perasaan.emosional sekali saya hari ini.

kejadian bermula apabila saya dimarahi oleh Bos.sangat biase rasanya dimarahi untuk kesekian kalinya.die memang moody.selalunya okey sahaja.tetapi kadang2 menjadi serigala gigi jongang.saya benci itu.maka dimarahi bertubi2 saya menangis sampai mengeluarkan hingusan yang banyak.

bayangkanla tanpa tisu..saya hanya menyapu dengan lengan baju.itu tragis bukan.tak cukup lenga…

MONDAY

as usual,Monday mean black.wake up late.jam.air-con problem.moody boss.headache.and then u just realize you havent wrap up previous weeks' work and discussion.why life is so challenging lately?ohhhh and dicuss about the house and car loan added the wrinkles at forehead.

*pejam mata.tarik nafas.lepas*

*promise tak cakap pasal workload lagi*

have u watch KL Gangster?Skop Production and the crew should learn more by time.kenapa anak sibuk nak jadi Gengster.bapak sibuk nak jadi polis?*fahmi cakap.i have to agree with him with a litle regret in my heart after awhile the movies started.

i see no moral in the story.kenapa semua orang sibuk nak jadi abang besar?I know KL got alot of gengster around,and i hardly know what their main bussines are.what they do during days? what are they selling basicly?Kl-G didnt tell us.

in KL-G u just watch gang by gang fighting each other.jumpe-jumpe lawan.jumpe je panggil anjing menyalak.i pun boleh.tanpa ade sebab yang kukuh berhantam.i stress ok.yang part B…

wujud tapi...

teheheee..Nora Elena sudah pun menemui titik nokhtah nye.suke tak suke tak.

i rase biase je *giler tipu*
fine.i adore them walaupun itu hanya lakonan semata.*aku perempuan maka aku menulis dari pandang seorang wanita*

Seth

Wujudkan lelaki seperti die?wujud walaupun tak sama *aku petik dari Nurulism*.Sebab bile tengok Seth aku memang teringat pada fahmi.Alololo.seres walaupun tak sama tapi tetap wujud. aku paling suke mase Nora menangis kat Cameron and percakapan die ala-ala fahmi (@ percakapan Fahmi ala-ala Seth?)

me: you tau tak..Seth pujuk Nora sama macam you pujuk i Fahmi: *Kembang* memang la die belaja dengan i me: huh???bile mase u jumpe die Fahmi: betul.semua ayat-ayat Cinta yang femes, i la guru nye. me:fine -___-
no wonder you are such a sweetalker

Tak perlulah gile kan Seth sebegitu rupa dan bertanya pada pasangan kenapa-you-tak-macam- Seth-punye-soalan.Mesti pasangan you all memberi jawapan aku-bukan-perogol-punye jawapan. pueh hati ekau.

i still love Fahmi*tiba-tiba*


good news vs bad news

good news: im getting engage *excited*

bad news: i have to pick,like from hundreds of choices for dress.can't we just buy all of them dear?
*sigh*

i googled, i walked down the street and went to the boutique ohh and i checked back to back magazine just to make sure i won't miss out the new detail trend.but up until now i havent stick to only one pattern and color.i'll keep changing them everytime.last month i confirm with Fahmi i want pink.an hour later i said i want light blue.a week later i want chocolate colour.gile ke?

and yesterday i loveeee peach -____-

i dun want veil but i want veil (???)

i dun want too much beads and sequin but i still want them on me.

i want new shoes or no need?

i must be crazy now!

testing photoshoot

WORDLESS

IM AWAY..WRECKING MY TINY BRAIN

price tag

EMPTY

we had a big fight over nothing yesterday.becoz of my hot temper and the loveliness to make fuss over little thing.isn't little thing that count?
and i said something that hurt him.and hurt me too. we both hurted.
we reconcile i still feeling guilty
and im missing him now
should i stop making fuss over nothing? *sigh