Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2014

Pantang

Dalam keheningan malam ni lpas susu kan Daniyel.sejuk memalam hujan.Pantang sudah menemui silver lining nye.kalau pantang tiada had nya memang hati tak keruan memandang ke luar rumah setiap masa.Tapi mak ckp masih perlu pantang beberapa perkara.small matter mum!Jadi sebab mcm sgt happy dah abis pantang rase mcm tk tau nk type topik ape.hehe.ok la ape kata kite share tips pantang ok?1- dalam pantang selalu jiwa kacau.mana kan suami jauh. Kalau dekat alhamdulillah.tapi memlm kesian nak kejut sebab esok nye dorg kene keje.kesian ngantok.mana kan nak bf anak,mana nak jaga luka.dgn tk ckup tido.mana satu nk utama.well u hv to act sellfish.please utamakan diri dlu.kalau xde orang tolong,cari jgk smpai ade.kalau trpakse kejut suami,kejut je.ni semua utk pastikan luka cepat baik.tak terbukak.kalau ape2 jadi dekat luka kan lg susah. Anak takpe.minum susu,berak,mandi, tido.hehe2- breastfeed
Siapa lah aku nk pongpangping pasal bf.aku sedar.tapi aku tgok kadang ibu2 bf ni bkn mcm nak bf utk kebai…

Perasaan

Hampir semua org bertanya ape perasaan saya sekarang bile bergelar new mom.Rs sangat gembira sebenarnye dengan kelahiran D. He is an amazing baby.syukur sangat.senyuman,tangisan,jeritan,renungan anak membuatkan saya rasa hidup sangat bercahaya. D is my bintang hati. F adalah si matahari.wah kelassss kau bermetafora dalam pantang ni.Harini hari ke 34 berpantang. Daniyel mcm biase selalu berjga tepat pada waktunye untuk menyusu.what an intelligent baby.memang punctual tak pernah lewat.bagus dr kecik dah belajar menepati masa.Baby D suke senyum.wah mencair ok mak die memang tak jadi marah.senyuman die mcm ade satu punye kuasa ajaib yang memancar2.
Mcm batu kripton tapi batu tu melemahkan superman.batu yang satu ni menambah kn tenaga.hehe.Sekarang berat Daniyel ialah 4.8 kg.amazing lagi anak aku tu.cepat btol membesar.dulu dalam perut hanyala sekecil mempelam (x igt buah ape sebenarnye).sekarang nak dukung pun lenguh.Baby D suke kalau orang bersembang dgn die. Die akan renung wajah manusi…