Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2010

How to eat an apple ?

i lovessss apple..but sumhow the skin contained quite enormous amount of toxic which is arrived due to the process of extending the shelf-life.

so how am i cud happily eat my apple?






apple + susu = marvellous

cheesecake pukul 2 pagi

dah pukul 2 guys tapi tak reti nak tido2 lagi..ape boleh buat ade satu perasaan yang tak membolehkan saya tido.aihhh..so ini lah cheesecake yang resipi nye dientry jam 2 pagi..baru saje selesai membeku kan pukul 11 td ..hehe..

cheese cake coklat
=)

bahan-bahan

1 cawan/paket cream cheese
1 cawan/paket whipping cream
1 1/2 cawan cokelat chip/button cokelat/ur favorite cooking chocolate
1 paket biskut kesukaan - oreo/mcvities
1 cawan gula (icing / susu pekat / gula perang)
250 gram butter
1 sudu gelatin.kalau nak kek lagi keras bubuh 2 sudu


cara-cara

panaskan 3 sudu butter dan campurkan dalam biskut kesukaan anda yang telah di hancurkan.
ratakan dalam loyang/bekas rata.beku kan 15 minit.jangan curi2 tgk.

panaskan coklat dan sejukkan.

dalam satu mangkuk, masuk kan cream cheese + whipping cream + gula.pukul sampai sebati and fluffy gitu.kalau ketol x cantik.sampai smooth.selepas itu masuk kan coklat.
bancuh gelatin dengan air panas.kacau.dan tambahkan dalam mangkuk.kacau.

masuk kan cokelat tadi.

setelah smo…

over the make up~~~necessary or aint?

my eldest brother akad nikah and ceremony will be held in moderation in his future wife's hometown-Perlis, on the way to jeti Kuala Perlis to be exact. which is 5 hours journey from Ipoh (which is quite tiring)

ok.next thingy...

nowadays i did not use heavy make-up (or never use). i prefer compact powder, eyeline, mascara and lip balm.but since lately i am experiencing occasional breakout (irritating!!) i'd stop of using compact powder instead, i just use combination of whitening + moisturiser from Eucerin to protect my skin from UV and harsh enviroment plus it may lighten my dark spot in the same time.i been using this for 2 bottles, for...erkkkk..i hardly remember,as per bottle can last up to 2++ month.so counting on average i must have been using for 4++ or izzit almost 6 month?i cant recall la ;p

this serum is not oily and can act as make up base in same time which is lessen my routine..ehehe.

in the same time im using the cleanser from acne-prone skin as well.(the serum comes…

bye-bye

*aku suke minum hot chocolate kat cini

korang penah rasa nak benti keje?mesti la penah kan..memandangkan ini first job aku maka amat la susah aku memutuskan untuk RESIGN.aku mengambil masa yang amat panjang (4 bulan)untuk tenderkan surat aku tuh.giler punye lamer aku tangguh.bukan aku tanak blah awal2,tapi masa tu aku nak tunggu bonus.kih3..

and mase aku buat keputusan tu tak de saper yg tau kecuali Encik Fahmi =)

then after sumtime..

ade incerement plak..

which is been postpone until this month (kedekut la tu)...

tapi aku dah nekad tamau tunggu dah.sebab aku dah janji April jer aku nak blah.dah banyak kali aku nekad.and finally aku tender gak kat bos aku dengan perasaan yang cuak and ade gak sedih sebab die banyak sesangat ajar aku.

but i have to go

kenapa aku beria sgt nak GO?
padahal aku nak obtain membership MIA (janji mase aku dah 6 bln keje and byk gler briefing pasal membership MIA)

korang nak tau?

*
*
*
*
*
*
*
*
*

tempat aku tu diskriminisi skit (indirectly la).ader ke patot dorg wat Office trip…