Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2014

Your (baby) favourite pampers?

NOTES: this is a personal review.lain baby lain kulitnya.

masa sebelum Daniyel lahir,saya dah survey2 la nak beli untuk newborn jenama apa.lepas survey and tawakal saya pun memilih drypes.tapi sebab dapat hadiah pampers huggies satu pek yang besar,maka habiskan la dulu.

jom kite check it our review

1) Huggies for newborn.

quite good untuk Daniyel. sebab masa pantang baby popoo kerap so kerap la tukar jugak.dalam 2 jam sekali macam tu.masa dalam pantang baby takde masalah nappy rash.alhamdulillah.bau kencing pun tak kuat.

2) drypers

Daniyel memang agak chubby compare to peer.or memang size drypers ni agak kecik?so peha our little D agak merah.saya tukar ke satu size lebih besar.pada anak saya nampak nya drypers ni selesa la agak nya. sebab memang xde nappy rash langsung and penah la jugak bocor kalau bagi baby tido mengiring.so stick to this sampai la baby berumur 4 bulan.

3) Diapex premium

waduhhh..mummy memang suka experimental bab membeli tapi telah membuat langkah yang salah sebab lepas pa…

Pesanan Lelaki Tua Berkain Pelikat

#1 – Pertama, dia kata muliakan ibu bapa. Doa ibubapa adalah segala galanya. Ia tiada hijab terus termakbul. Raikan ibubapa. jaga mereka sepanjang usia. Doakan mereka apabila telah tiada. #2 – Jaga masa. Ia datang dan berakhir. Urus masa antara 5 waktu solat. Atur kerja dengan sebaik cara. Pada setiap waktu ada perkara yang kita mulakan. Ada di masjid sebelum azan. masuk waktu terus solat. Selepas solat bertebaran berusaha cari rezeki. #3 – Berdoa dengan khusyuk. Serah pada Allah. Tawakal. Allah tahu apa yang terbaik untuk kita. #4 – Namun begitu kena usaha. Usaha pagi petang siang malam. Usaha sungguh sungguh. Usaha bermula dengan pasang niat. Lepas itu buat buat buat. Sampai dapat. Tidak dapat, usaha lain pula. Masa buat baca al Quran. Maka dia pun nasihatkan saya, “Orang yang membaca surah Al-Ikhlas satu kali sama ganjarannya dengan memperoleh ganjaran membaca sepertiga Al-Quran. Jadi jika membaca surat Al-Ikhlas tiga kali mendapat ganjaran seperti membaca satu Al-Quran. Rasulullah SAW …

Tadika Di Menjalara, Kepong

haiiii..rindu sangat nak berblog ni.sangat-sangat rindu.rindu serindu rindu nye laa tak tau nak cakap. tetapi semenjak dah beranak satu ni jadi satu mcm punye kering idea.sungguh.
Si kecil sekarang dah makin comel bambam dan bijak.alhamdulillah.sekarang pun dah mula demam2 sebagai tanda membina sistem imunisasi.bagus tu bagus la tapi mak bapak opah nenek makcik semua risau sebab demam.Little D relax je boleh main2.so cooollll Boyyy!!!
so ape cerite nye pasal nursery Daniyel? Hari Isnin lepas mummy nye bercuti sebab nak hantar anak ke nursery dengan perancangan dapat la cek keadaan anaknya di taska pada hari pertama.rasa mcm satu macam punye terluka .masa hantar tu punye la banyak baby. sedangkan owner taska tu cakap cuma ade 4 baby sahaja.sangat tertipu.rasa nak marah pagi2 buta tu.
Maka terpaksa la jugak hantar sebab yela mcm mane nak kerja next next day tu kan.dengan berat hati nya letak Daniyel. Dan die mencebik.haihhh.mak ayah dah mcm tak keruan nak tinggal kan anak. Keluar je taska …