Skip to main content

Tadika Di Menjalara, Kepong

haiiii..rindu sangat nak berblog ni.sangat-sangat rindu.rindu serindu rindu nye laa tak tau nak cakap. tetapi semenjak dah beranak satu ni jadi satu mcm punye kering idea.sungguh.

Si kecil sekarang dah makin comel bambam dan bijak.alhamdulillah.sekarang pun dah mula demam2 sebagai tanda membina sistem imunisasi.bagus tu bagus la tapi mak bapak opah nenek makcik semua risau sebab demam.Little D relax je boleh main2.so cooollll Boyyy!!!

so ape cerite nye pasal nursery Daniyel? Hari Isnin lepas mummy nye bercuti sebab nak hantar anak ke nursery dengan perancangan dapat la cek keadaan anaknya di taska pada hari pertama.rasa mcm satu macam punye terluka .masa hantar tu punye la banyak baby. sedangkan owner taska tu cakap cuma ade 4 baby sahaja.sangat tertipu.rasa nak marah pagi2 buta tu.

Maka terpaksa la jugak hantar sebab yela mcm mane nak kerja next next day tu kan.dengan berat hati nya letak Daniyel. Dan die mencebik.haihhh.mak ayah dah mcm tak keruan nak tinggal kan anak. Keluar je taska berambu air mata.tahan jugak la.

Pukul 12 rasa mcm tak sedap hati nak cek keadaan anak.so pegila si mummy nye ke taska.so time tu memang time tido budak2.kesian sangat tengok kanak2 antara 1-2 tahun tido bergelimpangan depan tv dengan seorang sahaja pengasuh.ramai pulak tu rasa hampir 20 orang. Masa datang pagi tu pulak semua budak2 ni tak dipedulikan pun sebab 3 orang pengasuh sibok melayan baby2 (bwh 1 tahun).dorang bersidai sahaja depan Tv dan tepi2 bilik.Kipas pun kecik je ade satu T_T

Masuk pulak ke bilik baby (bawah 1 tahun). Semua tido. 2 dalam buai.baki yang lain atas tilam atau rocker.rasa nya total baby (sebab masa tu marah) dalam 10-12 orang jugak dengan 2 orang penjaga.ok bab penjaga memang dah fail la kan.sekarang pasal environment.bilik baby tu di dim kan lampu nya.ok fine laaa.tapi masyaallah hanya ada satu kipas sahaja.semua pun tahu kan baby memang suhu badan nya agak panas dan berpeluh2.terus pegi kat Daniyel yang masa tu tak tido tengah merengek (kepanasan agaknye). Memang badan die panas mcm demam tuuuuuuu!!!

Tanya la kat staff situ (yang rata2 nya budak muda) Daniyel demam dari pagi ke.semua mcm terpinga2 tak tau.kalau demam kata owner akan call parent.tapi tak pun dan dorang siap pakse jugak tido dalam panas2 tu.sedih sangat.bilik nye agak sempit jugak berbanding bilangan manusia yang ada dalam tu.

So I took my baby back home. Sampai rumah memang badan die normal balik lepas bagi air.lega sangat dapat tengok die senyum dan sekejap lepas tu die tido.

Kepada Owner tadika di Menjalara, Kepong ni tolong la jangan kedekut sangat kipas tu.mak dan ayah bayar mahal2 setiap bulan bukan hanya untuk pastikan anak2 cukup makan pakai tapi juga selesa.kanak-kanak pun ade perasaan. Kalau mereka membesar dalam keadaan yang tak gembira dan selesa,emosi mereka akan terganggu sudah nya generasi muda makin lupus dengan sikap2 positif.

Lagi suatu tolong la sedia kan ruang yang selesa, sesuai dengan bilangan2 kanak2 dan bayi. semua amanah bukan duit semata2.

Lagi satu taska ni beroperasi atas lesen Tadika bukannya Taska.

What happen to D?we send back him to Ipoh.

And the teacher? Never bother why I took him so early.infact I called her to inform about withdrawing Daniyel and thanking her.padahal aku suke marah orang.haha.

sekarang masih mencari lagi.












Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…