Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2011

emosi

for the whole morning,i give Fahmi headache.the big one.serve me and him right.becos im childish.im stress and i NEED new car.how?
im in the mid of creating deco for hantaran and pelamin.suddenly i was craving and whining to him about my needs of new car.i have been pouring him with some make-up reason, some is solid ones,mostly are insane.i.must.be.sick.




lemah

rupe-rupenye susah nak jd sabar ni.susah sangat-sangat.sangat susah tau.sepanjang minggu dr minggu lepas aku paksa diri (or mendidik ) untuk banyakkan bersaba.sampai satu tahap aku rasa nak meletup tapi aku sabarkan jugak diri sendiri.sampai aku menangis.nak tido pun nangis.sampai Fahmi naik risau.
aku dah cube karang beberapa entry "tak-sabar".tapi aku tewas.aku tak mahu mempamirkan ciri negatif yang akan mengundang prasaan amarah.
sejak akhir2 nye aku banyak diduga,masyaallah.tuhan sahaja yang tahu betapa beratnnye dugaan hambamu ini.hamba yang lemah tapi cube cari kekuatan diri.
if He brings me to it, He'll bring me through it.amin









5 wives 1 husband.

aku memang ditakdirkan untuk menjadi mathematican (wah!) maka aku selalu gagal menghasilkan karangan yang maha panjang dan bernas.contohnya entry2 aku yang pjg dan berisi ade korang jumpe?

secara seriusnye,aku memang tak suke membaca.selalu kalau baca novel pun,aku skip2 and cari part yang best2 aje.

pathetic.

memandangkan hari sbtu ni exam PTD,dan korang tahu bahagian paling banyak markah dari mana?mahu tau??????

esei.

dalam bentuk bm dan bi.

aku.memang.masak.nanti.

aku dapat tips yang rasanya agak berguna juga.iaitu memasukkan 5wives 1 husband.
what
when
which
why
who
how
brilliant!i must be very happy now!hehe.

sekian.

p/s:GoodLuck untuk semua calon!!!!

strategy to win

The wait and hope strategy is comprised of three primary steps.

1- Search for jobs which are being advertised

2- Submit a resume for selected jobs

3- WAIT AND HOPE for an interview
this is more like me ;p *******

This is the primary strategy used because this is the way we were all taught to look for jobs.

A Better Job Search Strategy

Most people are not aware that only twenty percent of all vacant jobs are actually filled through advertising. This fact is a real eye opener for most people. If only twenty percent of jobs are filled through advertising, that leaves an overwhelming majority of eighty percent which are filled without advertising. If a job is not advertised, how is it ever filled? They are filled through the hidden job market!

What exactly is the hidden job market? These are the jobs that are hidden from public view. For the job seekers who only look for jobs through the classifieds or online advertising, they are completely left out of consideration for thes…

exam and etc

i still have lot more to go.works works and works and what my brain thinks lot is my exam.becos u know the word exam itself has scared most of my nerves and capillary. they shrink and unshrink most of the time. they just too anxious or watever.

i do very detail preparation for the exam.no worries suppose but that preparation mean new attire for the exam.i have new pleated skirt and scarf.and of cos new bag to carry my pencil case and calculator.

my officemate taught me how to cheat.so i dun have to read.but,can this little girl learn cheating without failing?i dun think this is the very good input to put test.

however, i have dinner with the theme of Arabian Night, the night before my exam.isn't that brilliant?when shud i do my memorizing part?when??? *panic*

a complete set of dress/jubah.checked.shoes.checked.make up.checked.clutch.checked.notes??erkkkk...lariiii..

i rest my case

ujian

Ketika Allah rindu pada hambanya, Ia akan mengirimkan sebuah hadiah istimewa melalui malaikat Jibril yg isinya adalah ujian. Dalam hadits kudsi Allah berfirman. "Pergilah pada hambaku lalu timpakanlah berbagai ujian padanya karna Aku ingin mendengar rintihannya." (HR Thabrani dari Abu Umamah)
-requote-

Daily Grind

hi all.im here.again.who else btw?its me.me only.ok fine.have u've been to The Daily Grind?i must say,u with big appetite,big stomach must go and give it a try!everything is fresh and home made.













FOR FUN

tak pasal2 cube sebab nak menang "win-me" yang kaler oren tu.padahal bukan cute pun.dan yang penting aku kalah -___-

acara berdebar

aku nak bertunang raya ni heh.ade korang tnye.aku nak bagitau je sebab aku eksaited.over gitu.aku mmg nak heboh2 kat orang smua kat fb TAPI mcm2 tapi aku fikirkan.so paham2 la sebab tu aku heboh kat belog yang sunyi ni.kalau ade org baca pun die tak kenal aku kih3.

jadi acara merisik telah berlangsung dengan penuh debaran.aku gigil masa mak Fahmi nak sarung cincin.hoho.giler tak cool ok.nak senyum pun takot.apakah??

jadi aku akan bertunang,insyaallah pada hari raya ni.raya keberapa korang teka.kalau Aida baca ni,ko kene datang tau.sape suh tau pasal ni.keh3.

jadi, misi memburu baju pasang siap akan bermula dengan rasminya.aku akan jadi penat dan penat.korang tau aku takde masalah kelebaran baju.tapi musti nanti baju aku tak cukup panjang.sebab aku kan Kate Moss.ececece.

bajet baju: 250 max
kaler : cream/peach/putih/pink (tatau nak decide)
pattern: ala ala gaun gitu.kalau ade susunan bertingkat kat depan lagi cun.

make up: belum survey

catering: mak aku survey

raga/kotak: tgh survey ol…

JB food

hey come on babes.tho transformers yang dinantikan itu mengecewakan..anda harusla terima kenyataan (<-----gelak goleng guling) sebab Fahmi dah mumbling pasal Transformers sejak 2 bulan yang lepas.siap nak beli tiket seminggu sebelum keluar,sekarang rasakan.hahahaha.aku pun penah jugak teruja nak tengok Cinta dulu.tapi takla excited giler kentang.tapi tak pe sayang..aku sayang kamu -__- (tak de kaitan). so sekarang aku nak pegi tengok Lisa berlakon. boleh?
alkisah utamanya aku ke JB sepanjang weekdays yang lepas.boring tak boring sebab hari-hari ade orang belanja makan dan bawak jejalan.malam je ade driver.heh.Thanks Sham.tapi tak banyak gambar JB la sebab aku pergi buat audit.bile nak amik gambar muke aku dah macam harem.so cepat2 makan pastu terlupe amik gambar.
malam first sampai, aku jumpe Jayjay kat kedai makan.die putih melepak la.
point penting: JB is huge.dari satu tempat nak tempat yang lain agak lama aku rasa.sampai aku naik mengantok.
food in JB is variety.mcm2 ade.sampai d…