Skip to main content

JB food

hey come on babes.tho transformers yang dinantikan itu mengecewakan..anda harusla terima kenyataan (<-----gelak goleng guling) sebab Fahmi dah mumbling pasal Transformers sejak 2 bulan yang lepas.siap nak beli tiket seminggu sebelum keluar,sekarang rasakan.hahahaha.aku pun penah jugak teruja nak tengok Cinta dulu.tapi takla excited giler kentang.tapi tak pe sayang..aku sayang kamu -__- (tak de kaitan). so sekarang aku nak pegi tengok Lisa berlakon. boleh?

alkisah utamanya aku ke JB sepanjang weekdays yang lepas.boring tak boring sebab hari-hari ade orang belanja makan dan bawak jejalan.malam je ade driver.heh.Thanks Sham.tapi tak banyak gambar JB la sebab aku pergi buat audit.bile nak amik gambar muke aku dah macam harem.so cepat2 makan pastu terlupe amik gambar.

malam first sampai, aku jumpe Jayjay kat kedai makan.die putih melepak la.

point penting: JB is huge.dari satu tempat nak tempat yang lain agak lama aku rasa.sampai aku naik mengantok.

food in JB is variety.mcm2 ade.sampai dekat kantin opis pun aku tergila-gilakan ais kacang die.antara makanan dan tempat yang menarik untuk dimakan:

1- Nasik ambeng - ni dari hari pertama aku sampai Sham ckp nak bwk aku makan kat cini.tapi hanya tinggal harapan.nasib baik aku tak mengandung.kalau tak siap kau Sham.hari-hari omong kosong rupenye.last2 tak pegi aku terbayang nasik ambeng sampai la niii.

2- Singgah selalu- tempat makan yang ade banyak gerai-gerai kecil.ade ala Arab, western, Malay, ice cream and pancake.sebab mase ni dah lapa giler (ade ke time aku tak lapa) aku order chicken Chop and fresh orange.Yang istimewa nya ayam die mcm ade marinate dengan rempah sikit.so ade rase rempah laaa.tp air oren die manissss.bukan buah oren masam ke.layanan ok.siap ade shisha lagi.hehe.Singgah selalu tempat die nyaman.boleh lepak sebab opposite dengan Danga Bay.

3- Anjung warisan - OMG!i love the Angklung music.serene.can i have them for my wedding???? they having malay food here.dan boleh makan atas pokok.hehe.boleh bayang?? ;p i mean die buat macam ran house laa.so boleh duduk dekat2 dengan pokok.aku risau ade ular je.makanan ok la.sebab free.kih3.we were having the usual Thai food.takkan aku nak order kari?dah kata malay.haih.tak paham.

4- kilang Appolo - fine.ni bukan tempat makan.since smue staff tnya banyak kali tak pegi beli appolo ke.aku naik hangin.sebab tu aku pegi.bagus jugak.boleh beli borong.kalau la kilang cadbury.....


5- Nasik beriani Gam - tak igt name die.MS sumthing.nasik die walaweh..mengancam ok.but pleaseeeeeee remember minum la air asam boi lepas tu.mesti cuba yang ini ye.

adela satu malam tu..aku n ros lapa gile.sham pulak buat tatau.busy kot.ktorg jalan kaki cari kfc.kih2.sian kan.lepas tu talipon Sham cakap ktorg dah tatau kat mane ni.boleh amik tak -_- 

so itu lah makanan di Jb yang aku tau.kalau salah nama ampun ye.







Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…