Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2010

tuhan masih sayang kan saya

ape dah jadi dengan cerita scrapbooking saya itu ye?cube la tekaa...tadaaa...
tak siap lagi lah.haha.
baru selesai logo and dua muke romantik word yang sah2 diciplak dari laman sesawang.and esok nak cuci gambar romantika.sangat lambat la progress.harap-harap dapat la siap sebelum pergi berdating yang tatau entah bile.dia disana dan saya disini.jadi jarak dan masa sangat menjadi halangan untuk berjumpe.emmm duit juge sebab sudah berkali2 saya menekan kan kepada diri sendiri harus lah berjimat cermat.tapi bile pegi retail therapy tadi segala jenis falsampah telah hapus dengan sekelip mata.
kasut...yaaa...ampunnnn..murah bangattttttt.beg??tok sah cerita la karang ade yang drooling sampai besok.jadi ape tunggu lagi.segerala mengorek tabung.dan baki2 yang beli kuih untuk berbuka sila la guna semaksima yang mungkin.supaya apabila hari raya akan berasa sangat jelita akan tetapi menumpang makan ketupat kat rumah Pah Bedah.sampai tahap mcm tu sekali bayang aku nih.
selepas sebulan transfer duit un…

pray for me

masuk pukul 11 malam ni dah 5 kali kot cek email.nampak tahap tatau nak buat ape sebab cuti 3 hari? rasa mcm diri sangat2 la tak berfungsi.lemah je.asik rasa ngantok and pikir nak makan ape berbuke.kalau pikir berbuke je mesti nak makanan yang pedas dan goreng.tak baik tau untuk kesihatan saya.so hari ni just makan sup yang minyak nye minyak jagung.rasa tak bermaya nak makan je.sebab tak pedas.tapi habis kan jugak sebab laparrrrr.

so..alhamdulillah dah masuk hari yang ke 20.cepat pulak rasa nye.shopping pun belom.ape macam.ape dah jadi dengan saya ni.takkan sebab berazam nak simpan duit terus jadi haji bakhil tanak belanja famili untuk hari raya.tak baik la begitu.kene la membazir untuk orang yang tersayang sebagai tanda kasih sayang.ececece..

esok isnin.tuhan tolong la aku dapat balik recover dokumen tu.ini sgtttt pentinggggg.harap2 tuhan dengar rintihan hati saya.sangat stress la hilang folder sebab cpu kene format.macam mane sekarang ni.kalau hilang kene buat semua balik.SEMUA.SEMU…

scrapbook?

hai ols
macam mane puase?ok?mine is so-so.puasa macam biasa tapi tak larat makan sangat time berbuke dan bersahur.tatau lah kenapa.rase nak tertido je.memang kuat tido kot.
nasib baik la ade makan supplement.kalau tak pengsan.
i can see someone birthday is coming.OMG.tak kan nak beli je then bagi kat die.nak yang ade sentimental value sikit.sebab hari tu dah dapat heart-melting-chocolate-strawberry.memang cair la saya.so its time to pay.
thinking of some sort of hand made card.tapi mesti akan jadi buruk lah.sebab saya adalah orang yang tak berseni.dah tengok dah tutorial kat youtube adalah sikit2 idea tapi idea saya lame.haih.payah jugak tak kreatif nih.ingat nak buat macam scrapbook.tapi kad sekeping pon belum lulus tak kan nak buat buku seni pulak.
dah dua jam pikir idea tadi baru dapat lukis lambang 25.yes he will turn 25 next friday.dah la tak dapat sambut sama2.sedih lagi.nak buat kad pun tak reti.jadi bagaimanakah..
tapi saya akan cube.
selamat berpuase yang ke 13

Riang Ria Ramadan

eh eh eh..bulan ramadhan dah ye?wa..sangat teruja sebenarnya.pejam celik pejam celik dah datang lagi ye.tadi seronok bergelak sakan sambil bangkitkan cerita bulan-bulan ramdhan dan tradisi-tradisi keluarga masing-masing.sangat kelakar ok tambah-tambah Family kak Shiela yang 'sape makan last kene basuh pinggan semua'.kalau saya konpem la sangat pandai mengelat.haha.bagus la saya ni kan =)
ade yang waktu sahur jer nak makan ikan masin dan telur jer.nnti jangan sampai kene darah tinggi.hehe.
kebiasaan keluarga saya?mesti la saya mintak mak buat pudding caramel sebab orang yang jual tu buat tak sedap caramel die tak cantik pulak tu mahal pulak tu.tak patot. biase nye semue orang akan dipakse oleh saya untuk mengemas meja makan.bagus lagii. tapi rasanye bulan puase ni saya dan adik nak buat kuih raya sendiri.bgus kan.sebab asyik beli je (-_-)" so bercadang nak buat mama carries,biskut makmur dan chipsmoreeee..terliur la plak.jadi harap-harapnye jadi lah.
sudah-sudah la cerite pasa…

stay away from me and...others too

bukan kelabu asap.asap betol.rasa memang tak nak pegi mamak tadi tapi terpaksa pulak.cari jugak signboard 'no smoking' tapi tak de.memang tak de ye?menyampah.hardly stand the smoke.rase nak pukul je mamat kat belakang tu sebab sembur2 macam mencabar keimanan je.wtf
smoke is not a mistake but DON'T MAKE OTHERS FEEL UNCOMFORTABLE becos of your act.habis tertelan asap rase nye.melekat kat baju dengan tudung jangan cerita la kan.nak hisap sampai mat* pun pegilaaaa.but dun make it in public.dun put others' life at stake,too dude!!that's SELFISH.
i need to take my bath now and wash everything
i hate and cannot stand the rude smokers and so the smoke.please stay away.

cramp stomach

ouhhhhh..ouhhhhhh..ouhhhhhhhhhh...
i want to sream out loud.the time is here again.like any other month,i pretend this is normal.but to stuck inside the room added the pain.i must talk a walk, it would make my lower abdomen better or at least feel way better than now..but the unease inside my belly ,walking is a no-no.
hence i am talking a glass of milk now.hoping every nerves in my body will sleep and so do i.veeryyyy bad theory indeed but calcium do help in good flows of period rite?or sumthing alike.i felt like read it before but hardly recall.and too lazy to google (-_-)"
as i cud remember, taking EPO is one of the way to reduce ur stomach cramp.do u know EPO's origin is from the flower which is bloom in the evening.and so the name!!*excited.EPO in the same time cud benefited ur darling skin as it contained vitamin E (correct me if i am wrong).normaly they come in capsule and can take twice daily.however, for muslim,extra careful in picking up the capsule becos some of them …

once upon a time ~~~reunion and bbq

reunion place:Midvaley
notes:special thanks to Aida  for the courtesy of the photos.


BBQ @ PJ notes:thanks to Fahmi for the pictures tho its not turn out as we expected earlier.


entry yang banyak "sigh"

tatau la kenapa blur sangat kepala otak nih.rase blur je..
semalam pegi interview.tersangat la benci ok.orang dah pesan bawak semue salinan asal.bole pulak terlupe bawak birth certificate.adoi.tak suke.tak suke.jadi terlebih nervous tau.tibe2 terfikir kalau interviewer suruh balik je sebab takde surat beranak asal.copy je ade.last2 die tak tanye ape pon pasal tu (-_-)"
so semalam lepas balik,dalam pukul 1 camtu,ingat nak berbuat sesuatu yang tak boleh buat pada hari kerja <-----ayat Fahmi .contohnye tengok wayang sorang,beli buku (rase mcm nak bace buku free kat MPH hihihiiii),merayau2 ke..tapi memandangkan  saya sedang merancang bajet kewangan dengan teliti maka haruslah lupe kan niat itu ---->sebab nanti end up beli baju,kasut dan jean *sigh

lastly balik umah tengok tv and tidooooooooo..*sigh
  attend bbq last Saturday..will blog about it.stay tune
ladiessss..do you all do follow OPRAH ? lately i found this web really constructive. don't forget to go and check it out,you …