Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2010

Bukit Merah Part II

hai olssss...saya kembali dengan bahagian kedua kesinabungan Bukit  Merah.tapi sebelum tu saya nak cerita cream yang saya order sudah sampai dan sudah terus pakai.itu la cara yang sebenar,haha.jom terus ke acara bukit merah.
* * * * * * * * * * * * * * * *








hunting

haiiii..nampak meja saya tak???nampak?hehe.mane nak nampaknye kan.silly.sangat bersepahan.watever.saya suke akan kesepahan itu.nanti ade la mulut2 yang suke mengata orang tak de keje tu akan nampak sikit.wateverrrr.malas nak layan orang macam nih.

however..
disebalik kesesakan nafas saya..saya terjebak dalam satu penyakit baru iaitu shopping secara online.oh goddddd..it contagious.serious man.lepas satu satu saya order macam mane ni.it seems unstoppable.jiwa kacau la macam ni.dihujung jari sahaja.sudah abis duit.
tadi tengah2 cari dokumen,teringat bff upcoming engagement.so????terpikir nak bagi perfume.ade ke tunang bagi perfume.rase macam nanti beli untuk diri sendiri lagi pon perfume is very signifant dan bersikap too personal.jadi agakla susah nak pilih yang betul2 orang tu suke kan.
so pikir2 teringat akak penol.sebab i selalu buat die temper.tanye2 patu tak beli.haha.sorry kak.saya survey je.but this time i realllllly want chocolate as a present for my bff.yang unique dari pasaran.ya…

sweetness

i was upstairs of my office.performed zohor prayer and whatnot.including some discussion.later when i came back at my cubicle i looked at my handphone.
6 miscalled 3 texts
oh my god.why did he called me like 6 times?i was curious back then.was he misses me very muchos?haha.i gave a straight call anyway.
me: i kat atas tadi.why? him:owh really?i tought your phone went missing.kene curi ke.. me:haaa?...*laugh loudy him:sebab u tak jawab pon *laughing too me:nooooo..i was upstairs la dearrrr.karang phone i hilang betoi2 u ganti balik.. him:*laughing
isn't that so sweet.tengah-tengah kerje telefon saya.then bile tak angkat2 he make his assumption of my missing phone. dear don't acted that sweet again.nanti saya boleh kene diabetes tau.
i love you too



of the bukit merah and everything in between

whoaaaa..ape kabar?saya baru saja came back from taxation course at Bukit Merah Laketown Resort.We arrived at 1 pm on last Wednesday and straight away registered ourselves, took the key,take my bath and rest a while before heading to the Kalui Hall for short course.
This is my second time here.few years back doesn't change so much tho.there were still orang utan island..the skylift..the ecopark..still the very same like past years.what i expect to change ha?hehe.typical me of complaining things.haha.
Bukit Merah Laketown famous for the Orang Utang Island.masa saya sampai ke situ pon ade mat salleh yang tengah buat kajian sampai tanak balik walaupon dah nak tutup.There were just newborn babies.fathers and mothers and how they train the newborn for survival.
I enjoyed very much the skylift. it is like a version of swing that can carry you through the pool and waterpark.so boleh intai orang mandi.hehe. actually u cud get the nice view of the whole waterpark.sangat rilexing.3 stars.mind …

hari ini hari ahad

esok hari isnin kan.sayu betol la bile isnin menjelma.tapi patot nye syukur kan sebab ade hari lagi untuk kiter bernafas.tiba2
hari ini bangun pagi pukul 8 terjaga sebab terbau nasik lemah.owh pada pikiran saya mungkin kakak ipar dan abang saya yang balik weekend membeli breakfast untuk saya eh untuk semua orang.so teruskan tidur sebab ahad adalah tak boleh bangun awal.dah mcm sawan asik tido je.tapi tak pe sebab nanti tak la monday blues.yeke bukan hari-hari Morning blues ke.eeeeee mak tak suke laaaa.tambah2 nasik lemah yang dibeli tak sedap.saya nak nasik lemak yang mak buat atau saya buat sendiri.eceeeeceee..berangan
tapi sebenarnye nasik lemak tu mak saya yang buat tau.kalau tau pagi2 dah bangun makan tau.tak la lambat2 dah sejuk baru dapat makan.tak patot la mak ni tak bagitau pn nak buat nasik lemak.kalau tak saya boleh tolong kopek ikan bilis.gigih
so saya bangun and mandi and makan 2 pinggan sampai tak lunch pon.lahap betol.mak masak sedap sangatttt laaa nasik lemak plus i am big…

eateat@IKEA

sob.sob.today supposed to go to the branch office.purposely because they do open office.and guest what Zura told me they ordered cheese tart and fruit tart.so i can have them aloooooot.pity me the plan cancelled duo to workload and whatnot.bummerr!rasa nak buat kerje sambil menangis mengenangkan tak dapat telan cheese tart banyak-banyak.sob sob.
i should have learn how to make perfect cheese tart.sob sob.sape nak aja.nanti tak jadi lagi sedih.sob sob.

ok la abis sobs sobs.dah lama tak update kan.rasa kejang sikit.betol tak tipu.hehe.nak story pasal saya makan kat IKEA dulu eh bukan hari tu.rasa sedap yang amat.maybe sebab tengah bajet pon sama.but seresly no ones complain banyak dan makan jeeee...we both ate and enjoyed.thanks dear.









itu je.thanks for dropping by.do drop again yaaaa...