Skip to main content

review butik pengantin - ipoh

Ipoh can be classified as a small town thus the option for brides could be a little narrow (in terms of material/design) but somehow its still helped.when i first did my survey on boutique, i was putting quite alot of hopes. i want something similar to the magazine.hehe.

i had wrote a quick review remember?

cakap melayu la plak.hehehe

and finally i choose Butik Inai Pengantin located in Taman Soon Choon.nak pegi survey butik tak susah.but from my experience, it is more than enough if you compared 3-4 boutiques only.tak payah pening2.sebab itu pun dah ckup banyak dan makan byk masa tambah2 kalau u alls keje kat tempat lain.

the time frame?dalam 5-6 bulan sebelum majlis.itu pun kalau bukan tarikh favorite.kalau tarikh fav mungkin lagi awal.

saya pilih butik inai sebab:

1) dekat dengan rumah
2) ada pelamin bunga besar seperti yang diharapkan
3) kebanyakkan kedai yang saya survey adalah lebih kurang je harga die
4) assistant die  agak bagus jugak

barang2 yang disewa:

1) pelamin - tanpa set merenjis.kebetulan pulak memang takde upacara tu.so its ok la.
2) aksesori - crown,rantai, tdung, veil dan semua yang sewaktu kecuali kasut. sebab takde saiz besar.
3) bilik tidur - cadar, backdrop


rasanya itu sahaja.tapi agak keciwa la dengan butik ni sebab payung yang die bagi dah rosak.tak check pun =( bile nak pakai for the first time tu pun dah susah nak bukak =( last2 masa abis majlis, payung tu patah trus huhu. memang butik melayu mcm tu ke?

set crown and rantai plak ada yang takde mata nye.agak cacat la.bila cek2 masa nak ambik tu die cakap takpe, tak nampak pun dalam gambar. sigh 

dari segi make up pulak, agak bagus. kak Emma yang make up kan.untuk nikah dan untuk sanding.i like her touch,cuma i lupe nak bagi tau muke i jenis merah. masa time nikah tu maybe sebab pakai baju kelabu, die makeup kan merah2 skit.so obviously memang akan jadi merah byk la.tapi make up sanding i suke.

sebenarnya i dgr bnyk cerita horror pasal pemasangan pelamin.lambat la.tak elok la.tak menepati citarasa la..but overall butik Inai ni ape yang you tengok insyaallah itu yang u dapat.dan pemasangan die pun agak awal dalam 2 hari sebelum.so korang boleh posing2 dlu hehe.

in general, i agak berpuas hati la dengan butik ni.cuma butik perlu lebihkan perhatian kat details supaya pelanggan puas hati.


br siap pasang


backdrop bilik

make up.dah petang so agak berminyak hehe





total sewa : 2200.
rate :2.5/5












Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…