Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2011

monday

whoaaaa...i am really good at posting entry rite?sgt rajin ini budak.no no im not saying anything today just wanna make a i-was-here note.hehe
happy mondays allies!!

sempena 27 may 2011

its sucks when i've heard that my besties since high school will getting married.*sigh*
its not that suck but still feeling a lil bit weird thinking we are no longer can see each other at anytime.no longer can whining through phone and smses.see how much i gonna misses all of that!

so sempena meraikan hari pernikahan nya pada 27 may 2011,saya mendedikasikan tulisan ini untuk die.

hai dude.long time no see.very2 long.and before that long there was also longest time we went separate way becos of study and work.and after we meet, as usual i create trouble for you.hehe

remember being bestman at Nisa's wedding with me?i know u r forcing urself to do that.but still u came and make me happy (and Nisa too).we were wearing purple theme that makes every eyes said "whoa u both so match and pretty".mind you the compliment was for me ok.becoz u were so-so.still u are the best bestman i ever met.

i know u will be super busy handling new life, but for sure don't come to borrow my …

Broga Hill

Broga for sure is a kacang one for the expert but for sure hard one for a beginner.me?i am in the middle.tak terlalu kacang or tak terlalu susah.Susah untuk percaya sebenarnya sy berjaya menghabiskan misi ini.untuk orang yang malas bersenam.yang dh lama tinggalkan aktiviti outdoor cenggini..its a proudest.
last sekali memanjat adalah waktu kat U dulu.sekitar tahun 2004/5/6/7.long time ago.kinda refreshing to climb this time.the breathtaking view is priceless tho the view is so-so compare to mount kinabalu,still i appreciate n meet my liking.furthermore,its ease my stress hormone.thanks God.
a picture worth a thousand words rite..and i guess many people went here already.so feast ur eyes!!!

















audit

korang penah tak bile orang tanye "ko keje ape?".then bile korg jawap dorang pun balas "wuuuuu..yeke.dasyat la".nak tanya dasyat ke jadi auditor.dasyat?jadi doktor lagi dasyat boleh bedah orang.hehe.engineer lagi dasyat.boleh buat bangunan, jalanraya.aku?mana boleh buat mcm tu.kerje aku cari kesalahan orang.analisis dan buat recomendation.dasyat ke mcm tu?aku tak rase pun -___- aku biase2 jer.

so ade sesape nak jadi auditor.ade setengah orang tu tanya dulu mase belaja aku amik kos ape.ade ke kos auditor?hehe.tak terbayanglah.kos accounting la sayang.kalau ade kos auditing sumpah aku tanak amik.tak caya?tanya la bebudak accounting.dalam accounting tu banyak la yang kene blaja.termasuk la taxation, audit, akaun (haruslah),finance and aku tak igt dah.hehe.

dulu lepas abis belaja dalam degree in accounting,memang dah di wajibkan untuk practical di audit firm.AUDIT FIRM (bold tu makna nye penting) tu tempat korg praktikkan SEMUE pengetahuan tentang perakaunan.cuma satu …

beware ladiessss!!!!

HEHE..*kenape gelak tibetibe

sebab aku pressure.hehe.then orang mesti cakap nape aku gelak macam tu.hehe.sebab aku pressure laaaaaaaaaaaaaa..huwaaaaa..period

so aku tak update lagi pasal Broga sebab aku tak de masa.hoh???betul ke??betul eniz dah semakin kesuntukan masa.setiap saat aku pikir pasal kerje kerje kerje.sampai tak lalu makan.ececece yang ni penipu.kalau jumpe kek no 1.eh eh korang tau tak secret recipe ade kek baru???sila la makannnnnn..nyum!

aku tak nak sembang kosong.ceh.just nak pesan kepada pejalan kaki  beware of the acid splasher yang semakin berleluasa.damn it.kenapa dorang tak de keje hah?i read some of the tips.so pleaseeeee scrollllll.

1-please be aware of ur surrounding.extra careful.watch the incoming traffic and also from ur back.u dun have third eyes dun u.please jadi seperti orang cautious mcm tak tentu hala pun takpe.the key is you know what ur surrounding are.

2-umbrella.use it babe.bukak.so u might lessen the risk of anything might happen.

3-bring a bottle…

budak tak sabar

i saw one gorjes outfit online, save it and emailed to him.
after an hour i did not get any reply.so i texted him.
me: dah dapat email ke him: dah tapi tak sempat tgk la. i busy (ade aku kesah;p) me:oooo..ok..
sejam lepas tu
me: baju tu tak cantik ke kalau i pakai him: cantik tapi i tak bayang lagi u pakai me: bayang kan la.. him:i kat pc lain la me: *piss off
lepas 5 minit
me: i nak beli nanti u bayar
apekah? 
period mode really "make my day".

BROGA - TEASER

yay!!!!!!im still doing fine =)
c u soon hehe

SELAMAT HARI KHAMIS

hai ols.i've been wake up this morning with these priority in my tought:
# on upcoming Saturday i want to pau Fahmi becos he got the paycheck!!! **grin # i need new shoes for my office's activity in Broga.i've search it everywhere tapi kenapa smue nye MAHAL?? # i want to record memory as well but my compact camera got blur vision lately.i dun want to angkut the bulky dslr (Fahmi's).itu pun kalau die bagi -__-
so selamat membuat kerje!!!!

-

its hard NOT to think about this two now on...






p/s: nak mula dari mana?