Skip to main content

beware ladiessss!!!!

HEHE..*kenape gelak tibetibe


sebab aku pressure.hehe.then orang mesti cakap nape aku gelak macam tu.hehe.sebab aku pressure laaaaaaaaaaaaaa..huwaaaaa..period

so aku tak update lagi pasal Broga sebab aku tak de masa.hoh???betul ke??betul eniz dah semakin kesuntukan masa.setiap saat aku pikir pasal kerje kerje kerje.sampai tak lalu makan.ececece yang ni penipu.kalau jumpe kek no 1.eh eh korang tau tak secret recipe ade kek baru???sila la makannnnnn..nyum!

aku tak nak sembang kosong.ceh.just nak pesan kepada pejalan kaki  beware of the acid splasher yang semakin berleluasa.damn it.kenapa dorang tak de keje hah?i read some of the tips.so pleaseeeee scrollllll.

1-please be aware of ur surrounding.extra careful.watch the incoming traffic and also from ur back.u dun have third eyes dun u.please jadi seperti orang cautious mcm tak tentu hala pun takpe.the key is you know what ur surrounding are.

2-umbrella.use it babe.bukak.so u might lessen the risk of anything might happen.

3-bring a bottle of water.oh god.i hate in explaining this part.but i have to.IN CASE UR ARE SPLASH *forgive me of saying this* quickly pour the water on that particular area.this will lessen then effect.

4-wear extra clothes.also to lessen the effect IN CASE....

5-lessen the time out-so u'll lessen the risk too.ask ur famili or friends or boifriend to ferry u around ok?

6 Jot down any suspicious motorist particular -THE COLOUR, TYPE OF MOTORCYCLE AND PLAT NUMBER.maybe ini dicari polis?

semoga mangsa-mangsa tabah menghadapi dugaan ini..dan kepada semua wanita.be alert ok.

xoxos

Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…