Skip to main content

of the bukit merah and everything in between







whoaaaa..ape kabar?saya baru saja came back from taxation course at Bukit Merah Laketown Resort.We arrived at 1 pm on last Wednesday and straight away registered ourselves, took the key,take my bath and rest a while before heading to the Kalui Hall for short course.

This is my second time here.few years back doesn't change so much tho.there were still orang utan island..the skylift..the ecopark..still the very same like past years.what i expect to change ha?hehe.typical me of complaining things.haha.

Bukit Merah Laketown famous for the Orang Utang Island.masa saya sampai ke situ pon ade mat salleh yang tengah buat kajian sampai tanak balik walaupon dah nak tutup.There were just newborn babies.fathers and mothers and how they train the newborn for survival.

I enjoyed very much the skylift. it is like a version of swing that can carry you through the pool and waterpark.so boleh intai orang mandi.hehe. actually u cud get the nice view of the whole waterpark.sangat rilexing.3 stars.mind you for those whose afraid of height this is not the rite option for you plus the safety of the skylift is low.saya pon agak cuak untuk naik kali pertama dulu.

if u are animals lover,so there you go.the Ecopark is waiting for you.there were alots of reptiles, pets, rare species animals (like tikus terbang,have you heard?) and there were also animal show.too sad, it was close at 4.

 sangat la boring bercerita tanpa gambar.saya telah  cube mengupload nye sejak beberape hari yang lalu tapi the internet connection get stucked in between whenever i hit the browse button.sob sob.i will update once the problem solve itself.boleh ke internet connection betoi sendiri..hahaha...orang buta IT mmg cakap macam tu.

once i reached office, i have to rush on many thingsssss till nites.really tiring.

happy weekend








Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…