Skip to main content

bye-bye


*aku suke minum hot chocolate kat cini

korang penah rasa nak benti keje?mesti la penah kan..memandangkan ini first job aku maka amat la susah aku memutuskan untuk RESIGN.aku mengambil masa yang amat panjang (4 bulan)untuk tenderkan surat aku tuh.giler punye lamer aku tangguh.bukan aku tanak blah awal2,tapi masa tu aku nak tunggu bonus.kih3..

and mase aku buat keputusan tu tak de saper yg tau kecuali Encik Fahmi =)

then after sumtime..

ade incerement plak..

which is been postpone until this month (kedekut la tu)...

tapi aku dah nekad tamau tunggu dah.sebab aku dah janji April jer aku nak blah.dah banyak kali aku nekad.and finally aku tender gak kat bos aku dengan perasaan yang cuak and ade gak sedih sebab die banyak sesangat ajar aku.

but i have to go

kenapa aku beria sgt nak GO?
padahal aku nak obtain membership MIA (janji mase aku dah 6 bln keje and byk gler briefing pasal membership MIA)

korang nak tau?

*
*
*
*
*
*
*
*
*

tempat aku tu diskriminisi skit (indirectly la).ader ke patot dorg wat Office trip mase bulan puasa?aku tau la bulan puase tahun lepas jatuh pada masa lepas peak.so dorang nak release tension.tapi tak leh ke pikir aku and beberapa lagi staff melayu yang puase.lastly aku tak pergi la.

dorang kate aku x sporting..mampusla

then masa buat jamuan..ade ke buat kat restoran cina yang ade side halal?and in the same time ader B*b*?boleh ke ktorang staff melayu nak makan ngan tenteram?

WTF

and aku end up x join gak.

and ade lagi la ketidakpuasan hati aku..

tapi yang penting aku dah dapat KERJA BARU dgn cepat..alhamdulillah,ingat nak relaks duluuuuu..hehe..so sekarang macam dah malas nak g office lar.notis sebulan lak..

adoi

rajin.rajin.rajin.rajin

Comments

Post a Comment

just say it allies!!!

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…