Skip to main content

TRAGIS drama queen


saya selaku orang yang konon2 bersikap cool telah menjadi gagal menahan perasaan hari ni.saya memang orang yang tak suke menangis kat khalayak.even depan Fahmi pun saya tahan (kalau menangis pura2 pandang ketempat lain).tempat2 saya selalu menangis adalah dalam selimut bear,tepi almari,dalam toilet,ataupun dalam gelap.tidak boleh menangis didepan manusia lain.tak mau kelihatan lemah barangkali.

dekat office dulu2 pun tak pernah menangis walau di timpa kerja yang maha berat.TAPI hari ini saya gagal.tp itu bukanlah mmbawa maksud manusia yang gagal.tapi manusia yang gagal menahan perasaan.emosional sekali saya hari ini.

kejadian bermula apabila saya dimarahi oleh Bos.sangat biase rasanya dimarahi untuk kesekian kalinya.die memang moody.selalunya okey sahaja.tetapi kadang2 menjadi serigala gigi jongang.saya benci itu.maka dimarahi bertubi2 saya menangis sampai mengeluarkan hingusan yang banyak.

bayangkanla tanpa tisu..saya hanya menyapu dengan lengan baju.itu tragis bukan.tak cukup lengan baju..abis meleleh hampir kemulut.saya yang masih duduk didalam bilik tragis itu teresak2 kerana perkataan die yang betul2 mengguris kekebalan mentaliti saya yang konon nye cool ini.sangat anoying.

saya keluar dr bilik tragis.lantas mendapat email dr kalangan sahabat yang prihatin."u ok ke".tapi saya hanya bisu.sebab stress.dan of cos sedih sgt3.

dan petang ni saya sakit kepala yang amat.esok saya mc.sshhhhhhh

Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…