Skip to main content

birthday and hari raya

alhamdulilah.syukur keatas hadrat ilahi. kite telah menjalankan ibadat puase ke hari 26.nak cite ape ye.ok la one by one.

birthday Fahmi
he was born on 27 Ogos (mine was 27 January hik3). in conjunction with the special day of beloved ones, i had plan a small celebration at Songket Restaurant at Jalan Yap Kwan Seng for berbuka puasa a week earlier becos of the time constraints.pftttt.

Songket was cool.i fell in love with the enviroment at first.ala ala kawasan kampung yang serene tapi ade background KLCC.surau pun ade disediakan.credit to Songket. the varieties of malay cuisine were excellent.from pengat pisang to kambing bakar (his favorite) to dessert very much yummiessss.pengat pisang memang rasa mcm susu cmpur santan plus pisang yang manis plus segar sungguh menggugat iman nak pilih appertizer. 

lauk pauk agak kurang pilihan.tapi mesti cuba laksa Johor.sgt tak memuakkan.adunan kuah lemak manis tambah asam skit.tatau la cara ape.hehe.

ok la berbalik pada cerita birthday sang teruna hati yang disambut seminggu awal.and today
i mistakenly send birthday wish to him.ekeke.silap la.sorry dear.he called me and said thank you anyway.haha.sweet of him.

happy birthday dear!!!!wishing u many return and successful architect in future*so that i can spend more*

shopping
i forgot about preparation of aidilfitri.pathetic.suke buat kerja last minit.last nite i manage to grab new pair of shoes after scouting around few times.saya adalah tidak boleh memakai kasut terlalu tinggi. sebab 1) saya adalah tinggi 2) sy tak boleh berjalan dan berdiri lama2 (which is Fahmi's liking because i can reduce shopping time.but erkkk dear sorry i wear high heel on special occasion only.kih3) tapi kasut high heel 1) design yang sexy 2) cantik
3) gorjes 4) pretty. paham tak?

misi saya adalah mencari kasut yang
1) tinggi sederhana
2) pretty
3) sexy

jadi adalah sgt susah sekali.i want to be sexy and pretty and gorjes.Maka?*penat mencari kasut yang sesuai.

baju raya pun last minit beli.make up and tdung raya pun -__- 

how bout u?
p/s; jalan himpit2 kat jalan tar is damn annoying.mana datang ramai2 ni?




Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…