Skip to main content

cerita dongeng

hari jumat yang lepas,balik ipoh then balik ke KL yg boring ni semula.ok fine aku balik cepat sebab nak tengok crowd dekat A***bank.iklan ckp ade walk-in.aku pakai half-formal.kire aci la kan.antara jwatan2 yang disenaraikan tu tak best pun (ayat org pasrah).so cek2 dl folder aku just ade copy CV je.yang lain2 tak ade salinan.maka berjalanlan perempuan ini ke 7e.

dah setel.

masuk2 je bank...mak oi ramainye manusia nak interview.rasa nak balik je.masa tu pukul 12thgari.serius takde tenaga nak tunggu,kalau lebih dari sejam die tak panggil mmg haku cabut la.

sampai di kaunter,isi borang then return.Cik yg amik borang telek resume aku.

Cik watever : Cik ade background auditing.sy suggest Cik interview utk position Audit.
me : ha????takde dalam iklan pun T_T sy nak apply jwtn CC
Cik watever: takpe la saya tulis untuk jwtn Audit ye?ye?
me : *muke tak rela* position audit lmbt lagi x?
Cik watever :tak..kejap je
me: wateverrrrrrrrrrrr

dalam hati..kau lambat aku nak cabut.memang TAK LAMBAT LANGSUNG.aku baru duduk die dah panggil naik atas.maka cuaklah aku.baru nak balik huhuhu.mesti candidate utk post lain pelik dan dengki aku dtg lmbat tapi masuk awal.aku pun catwalk ke lif bile nama disebut dengan lantang.

cuak ok.rasa nak lari.i hates interview.

tapi dah lambat.aku teruskan je.

keluar dr bilik...aku buat muke blur dan balik.aku tatau kenapa aku nak interview utk jwtn audit lg setelah segala stress aku lalui T_T

 i need counselling.someone?

Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…