Skip to main content

Baby being sick and nebulize

we came to a stage where D is constantly needed extra attention.apart from being his dedicated dietitian, i also came along to rescue him from cold and fever, as a medical officer -___-"

this medical officer has no big paycheck.


it is like D has constantly being sick after changing to new daycare,or i am tested for being a good mom or no -_____-


i know it is my wrongdoing as i overlook things.really missed to take precaution.


here's my fair share of tip that i collect:


1) make sure D's Nostril got shot by the sterimar every day - so that it will stay clear.minimize the culprit which will lead to cold and flu.


From F side, they are sinus history.so this doesnt do any good to D.as a precaution i should take above step.


2) Provide D with alot of zinc,iron and vitamin c(fruits.i tot i feed him enough??)


3) do you ever heard the story of Garlic Farmer's Family?Let me tell you. There was a family of garlic farmer living in a rural. one season, virus attacked. most of the people get sick/cold/cough.but not this family.why?because the brilliant mother hang unpeel garlic all around the house.it was believe to "catch" all the virus.Okay wait.don go back and hang it around your house yet.maybe keep it simple - around little bub's cott. since we dont have garlic farm hehe.


4)on the hot shower for a minute,take ur kid with u in a shower for 10-15 minutes.this will loosen any mucus and help the baby to breathe easier.or else if you have vaporiser, then it is way better.


5) use air humidifier/purifier/vaporiser.


6) keep D's back and chest warm.



NEBULIZER


D is having a croup for like 2-3 weeks.i did steamer thing and percussian technic. but due to time limitation and naturally unskilled, they fail miserably.


we came to a suggestion of neb.and guest what??we opted for not going next time.meaning in a short time.cannot bear the guilty and sadness whenever i saw D crying and trying to go against it.yes it wasnt painfull, but somehow the strange mask giving a worried and insecurity to this tiny creatures,maybe.hence they were crying and screaming and pulling the mask.


heartbroken mummy and daddy here.i can't even think of suction T_T











thanks Daddy!!

Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…