Skip to main content

Anak bijak dan sehat

or sehat datang dulu?kemudian baru boleh jadi bijak? tapi ade kawan saya yang kene tumor masa UPSR.lepas operation ambil exam siap dapat masuk MRSM lg. lepas tu siap blaja kat Oxford lagi.kelas kau mariah.sekarang bekerja di syarikat yang paling famous and besar u all.siap amik professional exam lagi.

bukan la tumor isu nya T_T

isu nya bagaimana mahu mendidik anak menjadi sehat dan bijak.mcm senang tapi sebenarnya bermula dari sebelum lahir lagi.

saya tertarik dengan artikel bagaimana kaum Yahudi membentuk anak mereka dr dalam perut lagi.salah satu darinya adalah menyelesaikan masalah matematik.

wah!!

perlu ke beli buku add math?menangis aku siang malam buat soklan add math.haha.dulu2 pun dah panic attack nak exam SPM.

atau adakah cukup dengan masalah kira-kira yang aku buat di ofis setiap hari (dan jugak merancang kewangan sendiri yang tak pernah diikuti?)

atau adakah ckup dengan mengawal diri dengan tidak menjadi boros dan mengurus kewangan dengan bijak (supaya nanti boleh bercuti ke Paris atau membeli rumah sebagai investment?)

yang manakah?

lagi satu aku tertarik dengan mendengar muzik boleh membantu merangsang pembesaran. wow.ni pun aku kagum..tetapi lagi sekali apekah jenis muzik yang harus didengari?klasik?suprano (ngantok weh), rock ape..please name it sebab saya keliru.

tapi ade kawan sy pesan..jangan lupa banyak kan baca al quran.hehe.yang ni betul.

Happy wrap up Monday buddies!!




Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…