Skip to main content

crisis


first case : over the dinner 

wah tajuk gituuuu..sebenarnya mak and suami mak memang ade kontroversi (apesal rasa mcm susah nak eja). setiap malam tatau nak makan ape.bini yng mengandung ni kalau boleh tak nak makan dekat luar jer..tapi kalau makan kat rumah memang limited..telur..ayam..daging..

kalau nak variety gitu kene la singgah kedai which is mak malassss sgt2..satu: ikan/bahan mentah tak segar.dua: nanti mak pegi belek2 bahagian lain jugak.kan dah buang masa disitu?

lagi satu kalau jalan banyak2 mak akan penat.lepas tu siapa nak masak?suami memang la boleh memasak tetapi kadang2 mak rasa mak terel gitu, naluri keibuan.hahaha.masak sendiri puji sendiri.lol.

 second case : attire entirely not working

i can't fit my formal/working pants anymore, but hey my stomach is not big (yet!)..i cried (in my heart) wrestle with my wardrobe every single morning while fahmi was sleeping. i waking up super early becos it was disturbing to think what to wear everyday.

baju kurung? kain ketat.
seluar ? tak muat pinggang
skirt ? i only have one.
bra? so far i only bought 2 comfortable bras.

why all of youuuuuuuoo suddenly dun want to kawan me anymore???

third case :breakfast disorder

i have a very large appetite every morning now, like i have to take something every hour or else i will faint (or pretend to).

normally i would have my nasik lemak/laksam/bihun in big portion. and then followed by bread/milo/sandwich in the next hour..the next hour continued until lunch hour.and thank you no lunch is okayyyy.but hunger will pang at 4 pm, no kidding.

and my whole eating hour become messy when the hunger keep on angry until 6 (becos normally i will only take bread/sandwich at 4 pm).i need to do my worrrrrkkkk laaa..not keep on running to mamak to tapau T_T

so am i alone here??

*cries and wail*











Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…