Skip to main content

migraine : its about the cold drink?

or its just a hype?or my mind teasing me? 

i am obviously not an ice-type, in which, everything must cold and chill right before it touch ur lips.i wasn't trained that way.i prefer a room temperature drink, but sometimes, cold drink are welcomed when the weather is bloody hot.or sometimes, out of nowhere, during rainy days, i prefer cold drinks.weirdo.

after migraine catching me up, i try to find some fact about or any articles that helped.and the list came out...

but one thing i noticed whats happening to me,ecspecially day time,after gulping the cold drink, my head will be in throbbing pain.for example, yesterday i was so hungry in the morning,so i just pour some cold milk and honey stars, right after half and hour, i feel headache.

in some article found, it was stated migraine patient adviced no to consume cheese and chocolate during the ache period. in my case i dun have any pain before taking the milk.
could i just sum up the cold drink is the culprit?


Because the skull is a closed structure, the rapid blood flow could raise pressure and induce pain, the authors explained. The quick contraction that follows may be the brain’s method of bringing down the pressure before it reaches dangerous levels.
“The brain is one of the relatively important organs in the body, and it needs to be working all the time. It’s fairly sensitive to temperature, so [expanding arteries] might be moving warm blood inside tissue to make sure the brain stays warm,” said lead researcher Jorge Serrador of Harvard Medical School and the War Related Illness and Injury Study Center of the Veterans Affairs New Jersey Health Care System in a statement.
source: Time Health and Family


Drinking cold water is a fatal action but no one knows that. When you drink a cold water, all your vessels get shrinked and especially your heart will get less blood and will pump less blood to your brain. The sense of heat and cold have been transfered to brain directly by nerves of human body.

The back of the mouth has blood vessels that constrict when you drink something cold. When the vessels return to their normal size it rushes blood to the brain, causing 'brain freeze'


source: answer.yahoo



Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…