Skip to main content

wedding :list

owh another 3 weeks ya?why time flew so fast?btw i am busy juggling between works and meeting friends to present my invitation.its so joyous of me when meeting the girls. we talked loootttts.i realllyyy miss my good old days.

Mei Kim, my bestie who is currently out of the country, send me an advance wedding gift. i can't wait to see it!!!!!!!!i want to check is there any F's name on top of it.if NO mean its allllll my mine.hehe.btw thanks a bunch to her.


things got crazy lately, of cos when i met few friends, they brought up their tragic wedding story.it was scary. like nasi tak masak, baju tak siap etc..can't describe it properly though.


semoga semua nye berjalan dengan lancar.amin.



i would like to update my list.



stage 2

1)Tempah mak andam - done
2)Tempah photographer- done
3)Tempah Dewan/Hotel - buat kat rumah
4)Tempah baju nikah - done
5)Mula beli barang-barang hantaran- half way
6)Tempah PA system/Kompang - belum
7)Tempah lokasi honeymun-done
8)Tempah katering - done

stage 3
1)Tempah penginapan keluarga(jika luar daerah) - done
2)Kursus kahwin-done
3)Tempah Bunga Telur-done
4)Tempah doorgift - bagi buah je.so beli paperbag.done
5)Tempah baju family- done

stage 4
1)Ujian HIV-done
2)Beli cincin - done
3)Mula setelkan hal borang nikah- on the way
4)Tentukan pengapit anda - belum!!!!
5)Tempah kad-done

stage 5
1)Follow up mak andam, photographer,dewan, katering - belum
2)Tentukan Senarai jemputan - otw


last stage
1)Barang hantaran siap untuk digubah - otw
2)Kad jemputan di edar -otw
3)Jemput keluarga yang jauh & dekat - halfway
4)Pastikan borang nikah, ujian HIV selesai-done

ade ape2 lagi yang tertinggal?

ade. bende yang kecik2

- inai
- kasut n tdung nikah  kasut done
- bunga manggar
- fresh flowers untuk hiasan

Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…