Skip to main content

kerja.ya

pernah tak rasa nak tukar kerjaya?hehe..kerjaya la sangat..ape bezanye kerja dengan kerjaya?adekah kerjaya bermaksud kerja yang berjaya?atapun berjaya mendapat kerja idaman?

btw..i always wanted to have my own fashion house.hehe.typical little girls dream kan.i know.i want to be designer at heart.tegar gitu haha.sudah2 la pasang impian.

sebenarnye,i paling teringin jadi doktor.tu impian i sejak kecik lagi.impian yang hanya boleh dimimpi.i rase keje doktor tersangat la cool man.i always said i cud remember all the medical name with the ingredient.plus the purposes.BUT i dun think i cud cope with the hilarious working hour.sangat dramatik i jadi nanti.so i sangat salute dengan para doktor.

sebenarnye i takde point pun kat cini.hehe.i cume rase i dah bosan.i nak buat sesuatu yang i rasa passionate and flexi hour. tapi kan mcm mane nak maju kalau dalam pikiran boleh bangun lambat kalau keje sendiri -_________-" smpai bile2 tak maju dik nun.

i nak buat bisnes yang boleh bagi peluang kepada i utk jadi lebih kreatif dan boleh create peluang pekerjaan.dalam masa yang dapat luang kan masa dengan anak2 dan keluarga.

lately,i observe ape yang menjadi trend dalam nak bukak own bisnes is "suke nak ikut orang". mcm status kat saiful nang pasal makcik jual nasik lemak kat lorong.sebab laku sangat maka bulan depan berebut2 orang nak bukak bisnes nasik lemak di tempat yang sama. motif???

moral : kene start bisnes yang orang lain tak terpkir dan ade prospek masa depan yang panjang.

dah tu kalau orang lain tak tepkir bile masa plak i nak pkir?hehe.memang sampai bile2 i akan melenguk kat depan PC ni buat akaunnnn.teheheeee.

Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…