Skip to main content

honeymoooooon






 

i feel like dreaming now - that i am planning my honey mooon..yahooooo..yang kelakarnye semua main thing tak settle lagi.dah pkir bagai nak pegi honeymoon.

bali?

i guess i love Jakarta & Bandung the most. but this this time i think, after so much tiring and money tree almost die in action, i have to make peace with my soul plus abit of shop.it was wayyyy long time ago that i spend myself with vacation. tu pun pegi dengan famili.

kali ni akan pergi, insyaallah dengan F merangkap husband (masa honeymoon nnti).pelik pulak sebut husband sebab selama-lama ni asik sebut bf/tunang. and masa isi borang ke ape ke letak title Miss.or bile meeting mesti panggil saya Miss.it will change very soon.november soon ke?for me YES!i think i might be pulling my hair later on when discussing to confirm few arrangement. as F said, i am easily confused with numbers of option, so make sure the boutique/catering/related things send me out only few options.

btw, i still can't believe this is hapenning now. normally tengok orang je pening buat preparation.now its on ME.its not that i hate, but something are limited ecspecially in monetary department.sebab tu la tak boleh terlalu ikot cakap orang.memang mati.ikot bajet.thats VITAL.tapi kadang2 aku pun falsie jugak.hehehe.

preps utk July:

1) tempah baju nikah/sanding
2) tempah baju raya -_____-"
3) confirm kan catering/khemah
4)confirm kan pelamin/makeup
5) discuss goodie bags
6) confirm kan kad kawen
7) cari baju tema utk famili
8) kurangkan shopping online -___-"

done:  
book photographer

macam ade yang kurang je.takpe.i'll be thinking and updating sebanyak mungkin to remind myself.


happy weekend!


Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…