Skip to main content

Random

perkara-perkara yang membengangkan minggu ini:


1) design template utk invoice baru - bukan invoice sahaja,tetapi termasuk PO and packing list which is make me high blood pressure.i already discussed with our vendor but then boss wanted another design and becos the vendor already taught me how to edit the system standard form (tu pun selepas berkali2 vendor tu tunjuk) maka dengan secara tak rasminya, aku la yang kene edit.


2) sim card - i really dun have any idea WHY LA my hp cannot detect my sim card.i already switch new sim last few weeks at Maxis Centre. but jadi balik perangainye.


3) handphone - Fahmi said my hp has problem.yes if it so, why another number of sim can be detected??kenapa.kenapa.kenapa old number tapi dah replace pun tak boleh.i already called Maxis, they have done their part - reset laa..reset lagi.but still tak gune aku marah2 operator tu.buang air liur jer.Jadi ingin membeli hp baru dengan harapan dapatla guna balik nombor lama.TAPI ade lagi masalah...TATAU NAK BELI HP APE..huuuuwaaaaaaaaaaaaa.kenapa smue hp pun mahal -______-"


4) hingus - i have flu.memang la makan ubat.tapi kali ni doktor bg ubat lain skit.tatau kenapa.then my flu tibe jadik lagi banyak yang jenis memekat tu.pastu tersumbat bukan main lg.bukan cairkan hingus.im confius.adekah fungsi ubat tu mengeluarkan smue jenis lendir dulu and then baru become better?or memang tak ssuai dengan ubat ni?


5) batuk - i still trying so hard to recover from cough and sorethroat.please pegi virus.


6) tak boleh beli belah online - sob sob.u know why??becos of the bloody phone. you know TAC thingy will be sent to hp.since my sim card is damn sick, how laaa adoiiiiiiii..


please be strong











Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…