Skip to main content

muke merah

susah la jadi perempuan ni tambah-tambah bile ade banyak event macam jamuan atau rumah terbuke-kene pakai make up.bukan la kene tapi macam rasa diri tak cantik so tak confident bile duduk sebelah orang jelita.walaupon makeup ke tak sama je (-__-)"

jadi sebab rasa banyak sangat hadiri rumah terbuke nak padankan dengan baju cantik perasan walalupon tak cantik,banyak pakai make up, muke saya yang sensitif ni dah jadi merah and ade breakout skit.benci ok.sikit pon tak suke.eh tak boleh cakap camtu nanti si kecil merah tumbuh byk.tamau T_T

pencuci muke pulak dah macam tak berkesan sangat bile hal merah ni dtg.*sigh.
so semalam saya sapu minyak zaiton extra virgin punye.today memang nampak kurangnye.dah tade merah sangat tapi ade jerawat juge.tetapi masih boleh tolerant kalau nak pakai make up jugak.

saya goggle and jumpe ini =)

Olive oil promotes improvement of digestive system, improving work of a stomach, an intestines and a liver. It is recommended to eat regularly to meal some olives or more often to indulge itself salads (vegetable and fruit), filled with olive oil.

cup of olive oil

Olive oil interferes with premature withering of a skin thanks to the maintenance of vitamin E and antioxidants.Olive oil promotes to normalize of blood pressure.Olive oil promotes healing of wounds, ulcers, wounds. Olive oil – an excellent tool for the prevention of cardiovascular diseases, diabetes and obesity. Olive oil has cholagogue action. Regular consumption of olive oil reduces several times risk of disease by a cancer of a mammary gland at women.

and read this

The fat composition of olive oil is very similar to the fat composition of human skin, so it is absorbed quickly and helps the skin moisture content. Particularly good for dry skin, even those with oily skin can use it in moderation to balance excess sebum production. Very few people have an allergy to topically applied olive oil.

 The antioxidants work with the skin like they do in the body, protecting the skin from free radicals in the environment.

Extra virgin olive oil contains the highest proportion of antioxidants, and you should buy the best quality for olive oil skin care.

There are some lovely and luxurious olive oil skin care products on the market today, thanks to the trend toward natural skin care.






so lepas ni boleh sapu lagi dan bole pakai make up lagi!!eheh.
jom pegi open house lagiiii




Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…