Skip to main content

bile nak kawen ? ?

hari tu bos aku tanya aku dah kawen ke.hehe.aku terus tergelak mcm ape je depan die.ha ha.then aku pandang jari aku sebab aku pakai inai masa time abang aku kawen hari tu.aku pun jawab belum sambil dalam hati macam nak jawab dah.takot orang kat situ ngorat aku.perasaan giler la aku nih ;p

tengok2 balik banyak betol kawan2 rapat dan jauh yang dah mendirikan mahligai impian walaupon takde mahligai macam syurga.rumah biase pun syurga jgak kan.sungguh.banyak.rase nye dah lebih dari separuh kot kalau dihitung kira.

dan asal aku mmbuat panggilan, mesti adelah pertanyaan2 tersebut terhadap aku.belum aku susun ayat lagi dah berdesup-desup soalan pasal kawen.salah yer kawen lambat.

soalan nyer besedia kah aku utk menjadi seorang isteri dan ibu dan kawan2 pada suami dan anak2 aku (kawan2 lagi messssra kan.ehe). kene bersedia dulu baru boleh kawen yer?mcm mane nak buat persediaan itu?makna nye semue orang yang dah kwen tu dah bersedia?mcm tu ke.

bile cerita pasal kawen aku akan mule mempersoalkan pasal diri aku sendiri.sanggup ke nak bangun tengah2 malam buat susu anak?sanggup ke nak jage suami bile die sakit or tenangkan die mase die sedih? sanggup kah aku nak buat segala kerje rumah?reti ke aku nak masak bile balik rumah mertua?.....ecetera..etc..


aku duduk dengan mak ayah aku.jadi sangat la sengal kan campur mengada.masak dah siap.baju dah basuh.kalau ape2 tak betol panggil ayah or abang betol kan.kalau tak merajuk sampai besok la jawapnye.ayah hantar pegi keje kalau malas.mak bawak pegi klinik kalau sakit or muker naik jerawat sakan.

tapi tak bermakna aku nak kawen sekarang ni.

aku dengar cerite2 kawan aku n staff opis selalu ckp "baik achive ape2 yang nak di achive sebelum kawen,nnti dah kawen susah and xde peluang sangat".ade sorang kawan baik aku yang dah kawen tu selalu tanya nape aku tanak pegi keje kat kolumpor tuh.banyak peluang2 yang lagi baik dan bestttt dari Ipoh.die cakap die dah xder peluang dah nak capai impian die sebab terpakse dok ngan laki kat Ipoh.settle down la kira nye.bile dengar luahan hati die yang mcm sedih and sayu sebab tak bole kembangkan lagi kerjaya die, buat aku rasa nak buat semue dulu sebelum aku kawen.

tapi kalau aku kawen dengan orang yang aku tengah date sekarang makna nye aku kene settle down kat KL la.kene cari keje kat KL ke cmtu.aku pon tatau.aku nak dok bawah ketiak mak aku.hehe.

banyak bende kene pk sebelum nak ckp "I Do"


bende2 yang konon nak buat sebelum settle down:

*sambung belajar (tatau master or proffesional exam or amik degree lain.mcm rajin je)

*travel satu malaysia mcm cerite destinasi tu

*bawak mak ayah pegi haji

*beli kerete baru

*beli bag yang harga 10k

*jadi aktivis "cintai la alam sekitar"..ni dah merapu.


cemane ni nak kawen ke x eniz oi!

Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…