Skip to main content

29...sweet, salty or plain bitter

it has been loong hiatus.

menjelang usia yang 29 tahun pada 27 January akan datang banyak yang berlaku pada bulan nie.

kerana usia yang makin bertambah kah? atau sememang nye hidup nie penuh ujian utk kite?

atau...supaya kita bertambah kuat.supaya kita bertambah keimanan kepada-Nya.supaya kita tahu bahawa apalah maksud gula tanpa garam.*tiba-tiba*

hidup selama 29 tahun (hampir -___- ") banyak memberi saya peluang utk merasai banyak perkara dan mengenali ragam manusia.menangis, tersenyum, excited,KECIWA, sengsara semua nye ade di dalamnya.mengisi kehidupan saya.

semalam baru sahaja rase sangat keciwa dengan kehidupan yang dirasakan tidak adil.tetapi bukan kah hidup ni ade up and down?ade ying dan yang?tapi kenapa ade orang yang saya lihat sentiasa up dan tidak pernah down (dlm contoh kewangan contohnye). 

2 minggu lalu kereta baru saya telah mengalami accident yg agak teruk.it is very sad and traumatised to recall.sampai sekarang saya masih boleh mengulang dengar bunyi dentuman itu.sampai sekarang jiwa saya kacau dan bermimpi ngeri.

Allah masih sayangkan saya dan suami. Baby masih selamat sebab tak kene ape2 hentakkan.Alhamdulillah. Syukur. Kalau berlaku ape2 pada bayi yang masih tidak tahu hidup matinya, saya akan menanggung derita seumur hidup. nauzubillah.Allah masih sayangkan saya.

Baby yang menjadi kesayangan saya walaupun masih belum lahir sekarang berada di dalam keadaan berjga2. sudah hampir week 34.lagi 6 minggu untuk jumpe kamu sayang.semoga Allah mengurniakan kesihatan, kegembiraan dan kekuatan untuk kamu sayang. Ya itu lah permintaan saya sempena hari jadi yang ke 29 ini.Semoga pintu langit terbuka menerima doa ku.

untuk bakal ibu ini...Selamat Hari Lahir yang ke 29. semoga panjang umor dan murah rezeki dan sihat selalu.amin.



Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…