Skip to main content

Shaklee

semalam seharian cramp perut tapi gagahkan diri jugak kerja.sakit sampai ke malam.sampai menangis2 drama queen ini lol.

tapi memang bile cramp akan rs sgt menderita.owh good tapi tekadkan hati demi anak tercinta.wah gitu.

so semalam berazam la dewi ini utk makan ostemetrik Shaklee agar tidak cramp lagi. azam2 pun makan tak ikot arahan botol. orang kata makan 4 pegi makan 2 je.tak klakar ok kene makan ubat besar2 4 bijik sebelum tido.rase nak terkencing2 sebab minum ar byk sgt.
mcm mana la orang yang amik satu set supplement shaklee tu hari2 tanpa miss?tell me tell me.

pagi ni rase ade sedikit kurang.lazim nye selepas berehat tinggikan kaki memang akan kurang.masih tatau oste membantu atau tidak.ataupun kerana doa seorang ibu =D

penambahan minyak ikan @ Omega Guard Shaklee akan diusahakan secepat mungkin. sebab bab membeli memang laju.hehe.

setakat  (23 week) nie vitamin/supplement yang saya amalkan:

1) Iron - untuk tambah darah. yang nie penting sebab dikhuatiri low blood
2) ESP - ni makan seawal mengandung lagi tetapi secara berkala.sebab malas.
3) Vit C  chewable - owh yang ni mak suke ok!
4) Asid Folic - ntah la orang cakap keperluan asid folic hanya setakat 3 bulan je.
5) Ostemetrix - baru mula smlm
6) kurma/kismis/buah tin - tetapi kene berhati-hati takot gula naik
7) air zamzam
8) buah-buahan -sekarang paling favor makan mempelam,dragon fruit,jambu,pisang



sekarang rase nak makan durian -____-


Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…