Skip to main content

busy B wondering

hubby is as bussiest as ever.just recover from fever and sore throat.as a smart wifey, i helped him with home remedy.but finally ubat woods jugak yang dapat nama -____-"

so hows my dapur?my last time i did really enjoy cooking was erkkkk..i can't remember. as i can recall i masak ape2 je yang mudah dan cepat sebab malam2 nak alas perut je pun =D

im just wondering, ecspecially to working mummy or working wife, do they cook every day after come back from office?mind sharing with me where do u mummies get ur energy from?by drinking booster?hehe.joke.

the next things i wonder about is, what did u cook?ecspecially yang ade growing kiddies? i am wondering rite know that i can't even finish up my invoices =D

for me, yes i do prepare meals - for weekdays and weekend. but on weekdays, for dinner, i normally practised simpler, faster and tastier (huhu i masak tk sedap). contoh nye:

1) ikan goreng n sup sayur
2) burger
3) bihun/nasi/mee/keowtew goreng
4) french toast
5) spageti
6) any kind of soup
7) ayam/daging goreng2 

for weekends (kalau ada di rumah lah.kalau di rumah mak atau MIL adalah horay horay) i will try to cook sumthing special (hukhuk) plus desserts.

contohnya:

1) kari 
2) ayam yogurt
3) asam pedas
4) masak kurma
5) nasi ayam 
6) ataupun simple2 mcm weekdays dinner kalau angin malas dtg.

desserts:

1) puding caramel
2) puding roti
3) smoothies (my fav)
4) minum petang - cucur pisang,cucur udang

minggu ni rasa nak buat donut.tapi dah lama i merancang, tapi tak buat2 haha.

so u guys, uols masak ape plak?


Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…