Skip to main content

diari demam

telah demam pada hari rabu tengah malam yang lalu.demam yg agak kuat sampai tekak rasa tajam.minum air pun takley kurang.cuba jgk minum dan tido.tido dalam aircond dan anggap yang tadi tu mimpi ngeri.

jam 10.30 malam sebelumnya baru balik dari pejabat.mungkin berjangkit demam dengan Ros.atau takdir.mungkin.takdir untuk mc pada hari khamis.lantas menjadikan weekend sy sepjg 4 hari.marvelles bukan?

tetapi tidakla sehappening yang disangka.hari jumat gigih bangun setelah sekhamisan berbaring2 sambil menonton tv.sangat best woooooooo.sambil msg2 Yatt yang busy di office.mungkin die jue bengang.hehe.sorry yat.im unwell.jumat setelah mandi dan bersiap2 dan menggoda Yat untuk mengjoinkan diri ke Midvalley.tepat pukul 12 vrommmm vroommmmmm memandu ke Mid.orang tak ramai.tak jugak sikit.

tatau ape yang dicari oleh kami.pusing2 ade job fair oleh Jobstrees.pftttttttt...masuk and pusing2 cari keje idaman.ade banyak.tetapi adakah mereke mengidamkan aku.tapi takpe.cuba sahaja.

pukul 3.00 ptg jumpa fahmi dan makan2.sebab demam aku dipaksa balik ke rumah dan makan ubat.pukul 5 aku dah balik.huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..boring tau.aku makan ubat dan ZZZZZZZzzzzzzzzz.

hari sabtu..gigihkan diri jugak bangun walaupun demam lg sebab nak jumpe partner in crime yang bersanding.memandu ke Pantai Dalam sampai sesat melarat dan bertambah panas.tapi gigih jugak cari dewan TNB.jumpa jugak,makan-makan sembang2 dan balik sebab kene jemput Tuan Fahmi yang ade meeting.lagipun aku pakai kete die.

lepas tu Fahmi suruh aku balik sebab still demam.tapaukan aku makanan dan hanta aku balik umah.aku mogok sebab aku nak pegi openhouse lg.raya kan setahun sekali sayang.demam pun kene raya jugak tau sayang!

hari ahad..pagi2 pegi beli nasi lemak ayam.Fahmi a.k.a doktor peribadi menasihati aku supaya makan ubat dan rehat sahaja.degil itu aku.aku kemas rumah.hehehe.baguskan.tapi sekejap je.lepas tu aku merayu-rayu (ececece) kat Famhi supaya bawak aku berjalan2.

Jam 8.00 malam,lepas magrib baru si cinta hati dtg.huhuk.mak sentap tau.pegi la round2 makan2 sembang2 sentap2..pukul 10 dah hanta balik.

hari ni isnin....bekerje semula dengan gigihnye.sekian.

aktiviti2 yang cancel sebab demam:
1) beli tudung banyak2
2) Window shopping
3) Openhousessssss 



p/s: mak baru balik dari Singapore.harap2 buah tangan 'L' itu ade.amin.

Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…