Skip to main content

dari hati yang tegang

eh macam mane aku boleh update blog petang-petang jumaat ni..aku keje tau.ooo..dah tau kan.aku kat opis laaa..mane lagi.sebab aku stress lepas makan Mcd.kenyang sangat sampai tak leh pikir nak mula audit yang mane satu.kih3..and lagi satuuu..senior manager 2 (SM2) tiada.jadi mari buat party buih-buihan..horayyyyy.

kenapa suke sangat bile SM2 tiada?die tiada tapi keje adelah ade.maka dimanakah relevannya gembira jika SM2 tiada?tetap relevan sebab die tak payah panggil-panggil banyak kali sampai rase tanak buat keje lain.mengadap je muke die.tetapi orang cakap muke die Handsome.tapi aku rase biase je sebab dah mual tengok hari-hari muke die.Tapi die agak mude la.muda-muda dah pangkat besar..kereta..rumah semua dah abis bayar.canggih tak.pasni mintak die tolong bayar kereta ngan rumah aku.beres.tak payah aku penat2 buat bajet tiap2 bulan.hoho.

so keadaan ape yang tegang nye?tegang sebab aku byk keje tapi tanak buat.aku tanak buat audit boleh?aku nak buat kek patu jual.kau ingat ade orang nak beli??tak payah pegi check kerje orang pastu semua orang lari sebab aku banyak sangat tanye.or dorang memang buat salah?pastu takot.mcm tu?

seriously,sebagai seorang pekeje yang honest dan commit dengan kerje tak patot la rasa takot bile internal auditor datang menyoal.hey!!i'm doing my job y'all.dan sebagai seorang insan kite tak lari daripada melakukan kesilapan,hey!!!i have weaknessess too!!so are you. and everyone else.kesilapan tidak mengapa asalkan jangan melakukan dengan sengaja seperti Fraud.penyelewengan.tidak.itu adelah salah.dan perlu takot dengan saya.miahaha..

okla enuf merepek pasal keje.esok nak pegi beli handbag..droooolingggg tak tahan mak!!!







Comments

Popular posts from this blog

review kasut christy ng

im a bit disappointed yesterday. as much as i wanted to go to the Christy Ng's shop, i failed to amuse myself. 


this i my personal view. i am sorry if it hurt.

located at Uptown Damansara, u can find the shop at the 2nd level of the building.to my surprise, as i think it will be located at the ground floor for easy visiting.nevermind.


step in, i was welcomed by a shouting from one of the staff to another staff , "there's customer outside!".she pressed the lock to unlocked the door.next i was directed to a small room of shoes.i guess my bedroom is larger ;p 


i prompted myself to take the shoes and try..omg the sales person warned me not to try the one which doesnt suit my feet.i wasss likeeee whattttt?never in my life i got such warned even i was in charles & keith. can u nice2 telling me ha?

looking at the material itself,compared to the hike price, i reaaaallly dun give a damn.or in a nice2 word, memang tak sesuai la material verses harga.for the same price u can get…

Dermalogica~~~~best

Tengok balik azam 2010.ade ke aku buat azam?ade rase nye.sebab dah nak dekat hujung tahun dah tapi banyak je la tak tick lagiii.. Antaranya: 1.buat facial 2 bulan sekali 2.jumpe dentist.6 bulan sekali. 3.bersenam.selang sehari. 4.rawatan rambut.2 bulan sekali. etc.
Kenapa semuanye berbaur duit? -_-
Jadi saya telah pun men’tick’ kan resolution yang pertama iaitu facial.sebelum tu dah buat sedikit research secara rambang.and I picked Dermalogica beauty saloon.ade satu sebab BESAR saya plih.nanti diakhir rancangan akan dinyata kan. Dah daftar diri di kaunter dan diberi penerangan serba sedikit,saya pun tukar baju yang setakat dada tu.aewww sexxxyyy u!dan baring sambil denga muzik burung burung berkicauan.tak nyaman pun.hehe. assistant  tu pun suruh relax kan diri sambil tanye2 pasal kulit muke saya.soalan die ‘pernah buat plastic surgery tak’ .maka saya pun cakap penah eh bukan tak penah.skema betul jawapan begitu.sembang2 lagi die pun mule la precleanses dengan produk Dermalogica. Dah bersih ma…

Babysitter - Damansara Damai

maafkan saya tetapi ini pendapat peribadi saya yang terluka.
Rindu nak menulis entry yang sarat. sebab selalu nye entry ntah hapehape.selalu cube taip di notepad tetapi gagal diabadikan sebab tk sempat habis satu perenggan dah ade kerje kene attend.sebenarnya hati saya masih lagi berbaur kecewa dengan sikap babysitter.
selalu memujuk diri Allah kan maha adil.maha mengetahui.mungkin ade hikmahnye.ade tempat yang lebih baik.
tetapi hati selalu teruji sebab benda-benda remeh.lalu terus mengaitkan dengan hal babysitter.
begini cerita nya..
lepas kelahiran baby D, saya dan suami masih lagi kabur pasal kepentingan babysitter/taska.kami sangka dengan bertanya SEORANG DUA masalah kami selesai..TARAAA saya rasa telah bertanya hampir separuh daya saya hilang.
kami mencari sehinggakan Baby D terpakse ditransportkan semula ke Ipoh.sampai la kami jumpa babysitter yang sekarang ni,mari kenali dengan nama M.saya telah meletakkan iklan di majalah.com dan beberapa orang telah menelefon saya.setelah fikir2 t…